‘Beleef het en Eet het’ en ‘Plukhoek Mookhoek’ organiseren EROPUIT VOOR PEER EN SPRUIT.

Op 20 oktober (de eerste zaterdag van de herfstvakantie) slaan ‘Beleef het en Eet het’ en ‘Plukhoek Mookhoek’ de handen ineen om gezamenlijk een oogst-, en activiteitendag te organiseren. Bij beide bedrijven kun je tussen 10:00 uur en 17:00 uur terecht om te oogsten, herfstworkshops te doen en iets te leren over bijen.

Bij Beleef het en eet het kun je wortelen, bieten, uien, aardappels en spruiten uit de grond halen. Bij Plukhoek Mookhoek kun je stoofperen en een boeket bloemen plukken. Daar zijn ook de herfstworkshops voor kinderen op ieder heel uur (€2,50). Imker Flip Wols vertelt er over zijn bijenvolken die heel wat honing in de boomgaard produceren en hij gaat met kinderen aan de slag die een kaars kunnen rollen van bijenwas (€1,-).

Als je bij Beleef het en eet het de stoofperen kunt laten zien van Plukhoek Mookhoek, krijg je er een kopje koffie of thee gratis. Andersom; kun je bij Plukhoek Mookhoek de spruiten van Beleef het en eet het laten zien, dan krijg je bij Plukhoek Mookhoek een kopje koffie of thee voor nop.

In de herfstvakantie zullen beide bedrijven buiten de reguliere openingstijden wellicht nog extra dagen geopend zijn, afhankelijk van het weer. Hou hiervoor FB in de gaten.

Vanuit Dordrecht is het vlak na de Kiltunnel, Mookhoek aanhouden en dan kom je automatisch uit bij Plukhoek Mookhoek aan de Strijensedijk 14 (kijk uit voor de flitsers!). Ietsje verderop, aan de Groot Cromstrijensedijk 17a vind je Beleef het en eet het.