Vanaf 21 januari kun je ons helpen door te stemmen voor ons initiatief. We zullen hier een link plaatsen naar de stemsite van de ING.

Op 2 januari 2019 bestond Plukhoek Mookhoek 1 jaar. Dat was na een succesvol eerste seizoen reden voor een feestje maar het was niet de enige reden. Ze zijn namelijk genomineerd voor de actie ‘Help Nederland Vooruit’, van de ING. Het zou een prima impuls voor de stichting zijn, die zich volledig inzet voor de kwetsbare medemens in deze maatschappij.
Uit de vele inzendingen van initiatieven die de ING heeft mogen ontvangen dit jaar, is Plukhoek Mookhoek als een van de genomineerden gekozen. Het afgelopen jaar hebben al vele mensen prachtige bloemen, bessen, bramen en natuurlijk peren uit de pluktuin geoogst. Verder worden de bloemschik-workshops steeds populairder; mensen vinden het fijn om in de natuur aan de slag te zijn. (Groot)ouders laten hun kinderen zien waar het fruit vandaan komt. Er is genoeg ruimte en heel veel rust om het hoofd even leeg te maken. “Waarom zou ik in een pretpark een uur in de rij gaan staan voor een attractie als ik mijn kinderen dít kan bieden?”, was een veelgehoorde opmerking het afgelopen jaar.
Ambities.
Plukhoek Mookhoek kreeg van scholen het verzoek om beschikbaar te zijn voor lessen om zo de kinderen te leren hoe alles groeit, wat de functie van bijen is en hoe afhankelijk we zijn van het weer. Maar ook kinderen die het niet redden in het regulier onderwijs zouden les moeten kunnen krijgen in de pluktuin. Het is voor sommige kinderen gewoonweg niet te doen om 6 uur op een stoel te zitten en dan ook nog rekenen, taal en lezen te moeten leren.
Verder zien ze dat steeds meer ouderen in een aanleunwoning moeten verblijven terwijl ze hun leven lang buiten hebben gewerkt. Of dat ouderen eenzaam zijn. Na een leven lang hard werken hebben ze weinig meer om handen. Als ze een ochtend in de boomgaard hebben gelopen komen de verhalen los. Ze zijn handig, weten veel van snoeien en plukken en willen deze kennis graag delen. Voor deze mensen wil Plukhoek Mookhoek een leer- en ontmoetingsplek zijn. Juist door deze groepen mensen te combineren kan een mooie symbiose voor zingeving zorgen.
Daarvoor hebben ze twee gebouwtjes nodig; een multifunctionele ruimte die als lesruimte en theehuis voor de bezoekers kan worden gebruikt. En een eigen kantine/werkruimte voor alle harde werkers.
Stemmen.
Van 21 januari tot 10 februari kun jij Plukhoek Mookhoek helpen door te stemmen op hun initiatief. Dat kan heel makkelijk; op hun facebook/instagram/website (www.plukhoekmookhoek.nl) kun je je stem uitbrengen. Als ze op de eerste plaats gekozen worden van deze regio krijgen ze €5000,-. Een mooi begin voor deze stichting die elke cent die ze verdienen gebruikt om hun idealen te verwezenlijken.