Stichting Plukhoek Mookhoek beheert een pluktuin annex voedselbos in de Hoeksche Waard. We willen graag dat iedereen in contact kan komen met de natuur. We willen graag een Buitenschool gaan oprichten waar kinderen buiten les krijgen. De stichting wil op een zo duurzaam mogelijke wijze omgaan met de natuur. Door onderzoekend open te staan voor nieuwe kweekmogelijkheden waarbij permacultuur en biodiversiteit een leidende rol spelen willen we een biologisch systeem ontwikkelen dat een waardevolle bijdrage kan leveren aan het natuurbehoud.

Werkzaamheden

Bij Plukhoek Mookhoek gaan we aan de slag voor insecten. Met steeds minderbloeiende planten op veel plekken in Nederland  hebben insecten het steeds moeilijker met het vinden van voedsel. Wist je dat de meeste wilde bijen slechts tot een paar honderd meter van hun nest voedsel zoeken? Het is daarom belangrijk dat van het vroege voorjaar tot het late najaar dichtbij bloeiende bloemen te vinden zijn. Voor de uitbreiding van ons voedselbos willen we graag eko-keurmerk appelbomen (stichting Corazon) gaan aanplanten. Bloesembomen zijn een belangrijke voedselbron voor insecten. Verder willen we de kinderfruit pluktuin en de bloementuin winterklaar gaan maken. Dat betekent snoeien en de boomspiegels grasvrij maken.

Voor een lekkere lunch wordt op zaterdag uiteraard gezorgd.

Tijd

Van 9:00 uur tot 12:00 uur, vrijdag 1 november (alleen voor kinderen en hun begeleiding)

Van 11:00 uur tot 17:00 uur, zaterdag 2 november 2019 (voor iedereen)

Aanmelden op natuurwerkdag.nl, zoekterm: Mookhoek.