Op 19 oktober is het dan zover: je kunt de hele dag van de natuur genieten bij Plukhoek Mookhoek. Naast de uitslag van de competitie ‘Wie kweekt de ZWAARSTE pompoen?’ zullen er diverse (kinder)workshops en demonstraties georganiseerd worden in onze boomgaard. Uiteraard kan er ook gewoon geplukt, geoogst en genoten worden. We heten je van harte welkom van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Hieronder even alle activiteiten op een rijtje zodat je van tevoren al kunt bedenken wat je wilt gaan doen.

Naast het plukken van onbespoten peren en bloemen kun je ook je eigen bloemzaden oogsten en stekjes kopen bij Hannie en Martine. Er zal een rondleiding zijn door de bloemenpluktuin waardoor je gericht zaden kunt oogsten. Verder worden er demonstraties van ‘peren wecken’ en ‘ecoprint’ (planten afdrukken op stof) gegeven. Er zullen diverse ecoprint-producten te koop zijn. Joke zal alles over haar zepen komen vertellen en je helpen met het samenstellen van je eigen keukenkruiden. Ze zal je begeleiden in het samenstellen van je eigen thee, en de werkingen ervan. Bas gaat levendige rondleidingen geven; wat groeit er eigenlijk allemaal op ons perceel en hoe wordt de boomgaard onderhouden? Pauzeren doe je bij Luna in de pluktent of op het terras met een heerlijk glas thee (zelf geplukt!) of een lekker bakkie troost met een zelfgebakken taartje. Onze ingevlogen kok Simon zal op ludieke wijze stoofperen BBQ-en. Ook aan de kinderen wordt gedacht!

Voor die kids zijn er diverse workshops: je kunt sap maken van de peren (en het verschil proeven met het ‘sap’ uit de winkel!) en bloemstukjes maken. Ook is er de mogelijkheid om kaarsen te rollen van bijenwas bij onze imker Flip. Die vertelt je dan meteen alles over zijn bijen die in Plukhoek Mookhoek kind aan huis zijn. Uiteraard kun je ook zijn honing proeven en aanschaffen. Voor de kinderen die echt de handen uit de mouwen willen steken is er de workshop: bouw je eigen insectenhotel.

Om 15.00 uur zullen we de prijswinnaar bekend maken van de eerste editie van ‘Wie kweekt de ZWAARSTE pompoen?’. Zorg dus dat je voor die tijd je pompoen hebt laten wegen bij onze jury! De winnaar mag de leukste prijs uitzoeken in onze pluktuin. Behalve die prijs is er uiteraard eeuwige roem voor de eerste pompoenenkoning of -koningin.