Loading...
Een tuin in een boomgaard 2019-04-01T18:57:16+00:00

De bloemen pluktuin.

Een andere manier van natuur beleven.

Onze bloementuin waarin naar hartelust geplukt kan worden, biedt een bonte variëteit van bloemensoorten zodat iedereen zich heerlijk kan uitleven. Voor elk soort boeket zijn er bloemen te vinden: van een strak biedermeiertje tot een excentriek en uitbundig boeket. Enkele soorten die je in onze tuin kunt vinden; Een bonte mix van asters, hortensia’s, berenoor, meer dan tien soorten zonnebloemen van citroentjesgeel tot dieprood, felroze penstemon, ridderspoor, viburnum, felgeel duizendblad, romantische witte bekermalva’s, naast het ook roze gipskruid en natuurlijk mogen de frisse groene vullers als doorwas, wolfsmelk en hypericum niet ontbreken. Deze winter hebben we een bonte variëteit aan rozen aangeplant.

Het plukken kost €7,75 voor een boeket van een grote mensen handvol. En een kinderhand is gauw gevuld voor €2,50.

Met de Hoeschewaardpas plukt 1 kind gratis per betalende volwassene.

Na het plukken, verwonderen en oogsten heb je wel een lekker (ge)bakkie verdiend. Onze Bas Boender zorgt voor de lekkerste versnaperingen.  Een ideale activiteit als je eens een ander verjaardagsfeestje wilt. Iedereen is van harte welkom, van 4 tot 104 jaar.

Bruidsparen zijn welkom voor hun fotoreportage, we hebben zelfs een professionele fotograaf in huis!

Hoe werkt het?

Als je aankomt met de auto kun je het beste over het bruggetje doorrijden, er is ruimte genoeg om je auto kwijt te kunnen en te keren. Parkeren langs de ventweg is geen optie, er rijden grote trekkers langs.

Bloemen plukken:

Er is altijd wel iemand in de buurt om je te ontvangen, je krijgt bij warm weer een emmertje en een klein knipschaartje om de bloemen mee te knippen. Zo beschadig je de bloem en de plant zo weinig mogelijk. Na een korte uitleg ga je lekker zelf aan de slag. Uiteraard is het leuk om foto’s te maken (en dan te delen op social media).

Bramen of ander rood fruit plukken:

Als je aankomt koop je eerst zoveel bakjes als je vol wil plukken. De prijs is afhankelijk van het soort fruit dat je plukt. (Een bakje bramen kost €1,50). Daarna ga je op pad om dit ook daadwerkelijk te doen. Je moet natuurlijk wel eerst even proeven voordat je je bakjes vol maakt!

Peren plukken:

Degene die je ontvangt zal je wijzen waar de peren staan die je kunt plukken. Het is wel handig om dan even te vermelden voor welke soort peren je komt (handperen of stoofperen). We hebben naast de bekende soorten als conference, comice en giessen ook diverse bijzondere soorten in de boomgaard staan. Dus als je eens een andere peer wil proberen, vraag gerust. We vinden het leuk om je de weg te wijzen. Na afloop van het plukfeest wegen we je oogst en reken je een schappelijke prijs per kilo af.

Winkeltje:

Bij het oprijden van het terrein kom je ons winkeltje tegen. We zijn geopend als de vlag uithangt. We verkopen wat het seizoen ons te bieden heeft: allerlei soorten peren, stoofappeltjes, bloemen, plantjes voor in de tuin, en natuurlijk ook onze prijswinnende jam.

Uit de grond van je hart groeit altijd iets moois.

Aandacht voor de natuur, aandacht voor de mensen.

Plukhoek Mookhoek is een plek waar mensen die het in de huidige, prestatiegerichte maatschappij niet redden, hun rust vinden. Ze kunnen hier de hele dag aan de slag zonder dat ze resultaat moeten leveren. Het zijn mensen die een burn-out hebben gehad, gedetineerd hebben gezeten, aan het afkicken zijn van een verslaving of mensen die het gewoonweg niet redden op een ‘echte’ werkplek. Mensen met een verhaal waarnaar geluisterd wordt, waarmee je kunt lachen, werken, een kopje thee drinken en kunt dromen. Mensen zoals jij en ik. Mensen die stuk voor stuk hun eigen inbreng hebben in onze boomgaard.

Voor sommige mensen is de boomgaard een tijdelijk station en kunnen ze later wel weer de draad oppakken. Anderen zijn hier helemaal op hun plaats en mogen blijven zolang ze dat willen. Ze worden vaak doorverwezen via instanties of ze komen met een busje. Andere mensen melden zich vrijwillig nadat ze gezien hebben hoe relaxed het hier is. Iedereen die het fijn vindt om lekker buiten te werken, samen of lekker zichzelf, is welkom om te komen helpen. Al is het maar een uurtje per week. Er is altijd een klus die bij jou past. Er is altijd iemand die naar jou luistert.

Contact

Plukhoekmookhoek@gmail.com
06-47589979 (alleen app)
Strijensedijk 14, 3293 LB, Mookhoek
Woensdag: 14:00 -17:00 uur
Vrijdag: 10:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 uur tot 17:00 uur

Vind ons

http://www.Langedijk.nl

Langedijk Bloembollen, Hem, Noordholland.