FLOWER WORKSHOPS

Een andere manier van met bloemen werken.
De workshops met onbespoten bloemen uit de pluktuin worden in de tuin zelf verzorgd. Lekker buiten tussen al die bloemenpracht je eigen bloemstuk maken op een manier die je nog niet kende. Voor informatie kun je even appen of sms-en (06 475 899 79 alleen app).

We hanteren een vaste prijs van €26,- p.p. per workshop, ongeacht de schikking die jullie willen gaan maken. Minimum aantal deelnemers is 5. Het maximale aantal deelnemers is 20.

Nu ook icm met lunch of high-tea (door Ilse en Fons catering) vanaf 19 juli. In de vakantie op ma-di-do-zo, na 1 sept op do-zo.

 • LUNCHARRANGEMENT ‘ILSE & FONS’
  Diverse harde broodjes belegd met diverse soorten kaas, luxe vleeswaren en visassortiment (gerookte zalm, garnalen, tonijnsalade), Fruitsalade, Halfvolle melk en jus d’orange
  € 16.50
  LUNCHARRANGEMENT ‘DOE MAAR GEWOON’
  Diverse harde broodjes belegd met diverse soorten kaas en vleeswaren, Handfruit, Halfvolle melk en jus d’orange
  € 10.50
  LUNCHARRANGEMENT ‘NET EVEN MEER’
  Diverse harde broodjes belegd met diverse soorten kaas, luxe vleeswaren (carpaccio, vitello tonato, tartaar, gezond), Handfruit, Halfvolle melk en jus d’orange
  € 13.50

  HIGHTEA

  Minibroodjes, belegd met gerookte zalm en roombrie.Wraps, belegd met serranoham en gegrilde kip.Quiche, van gegrilde Italiaanse groenten en parmezaan.Petit four,cheesecake, bonbons. Thee/koffie naar keuze.

  €19.50

Hoe werkt het?
Je meldt je aan. Samen bespreken we hoe we het gaan organiseren: de tijd, de datum, aantal mensen en soort bloemstuk dat jullie willen gaan maken. Eventueel de catering. Soms is het nodig om zelf een vaas/schaal o.i.d. mee te nemen. De rest verzorgen wij. Na een korte introductie maken we een rondje door de tuin om te zien wat er op dit moment toegepast kan worden in het werkstuk. Uiteraard oogsten we de natuurlijke materialen zelf uit de tuin en de boomgaard. De workshop duurt ongeveer twee uur inclusief een (ge) bakkie. Voor het maken van kerststukjes is het noodzakelijk om je tijdig aan te melden. Vooral de workshops voor kerst zijn al gauw volgeboekt.

Op tijd boeken voorkomt teleurstelling.

HET WORKSHOPPROGRAMMA 2019

Als je zelf een groepje van minimaal 5 personen hebt kun je altijd een eigen workshop organiseren! Stuur een appje voor meer info: 06 47589979.

Alle workshops worden  gegeven in de workshoptent.

De laatste data zijn bekend. Je kunt je inschrijven op plukhoekmookhoek@gmail.com.

KERSTWORKSHOPS

December (kerst): zondagmiddag 8 (14:00)-11- en zondagmiddag 15 dec (14:00)

MODERN KERSTSTUK OP PERENHOUT (27-11 -> 19:00 uur en op 8-12 ->14:00 uur)

Op een stammetje van perenhout steken we transparent glazen buisjes. Door deze buisjes heen vlechten we strakke cornustakken, hierdoor ontstaat een mooi contrast. Aan het bovenste takje maken we de lichtjes vast. Vervolgens maken we zowel het stammetje als de buisjes minimalistisch op waardoor een sterk stuk ontstaat. Geen moeilijke workshop, wel een heel strakke uitstraling!

1000 TAKJES MAKEN KERST (11 dec ->19:00 uur (VOL!)

We omwikkelen een blok oasis met blad. We bevestigen het blok op een plankje perenhout en zetten er dan een heleboel takjes omheen (misschien wel 1000!). We binden de takjes nog eens vast met touw en steken er dan voorzichtig extra dikke rozenbottels doorheen. Door de cornustakjes heen steken we ook twee takjes (band)wilg naar buiten. In de oasis steken we rode glazen buisjes of bollen amaryllis, hulst en appeltjes. Vervolgens maken we het stuk af door bloemen in de buisjes te steken, lampjes en een takje celastrus als finishing touch te gebruiken. Deze workshop is niet heel makkelijk en vraagt nogal wat precisie. We zullen onze tijd dan ook hard nodig hebben.

Contact

Plukhoekmookhoek@gmail.com
06-47589979 (alleen app)
Strijensedijk 14, 3293 LB, Mookhoek

OPEN:

Woensdag, vrijdag,

   zaterdag en zondag

   van 13:00-17:00

Vind ons

http://www.Langedijk.nl

Langedijk Bloembollen, Hem, Noordholland.