FLOWER WORKSHOPS

Een andere manier van met bloemen werken.
De workshops met onbespoten bloemen uit de pluktuin worden in de tuin zelf verzorgd. Lekker buiten tussen al die bloemenpracht je eigen bloemstuk maken op een manier die je nog niet kende. Voor informatie kun je even appen of sms-en (06 475 899 79 alleen app).

We hanteren een vaste prijs van €26,- p.p. per workshop, ongeacht de schikking die jullie willen gaan maken. Minimum aantal deelnemers is 5. Het maximale aantal deelnemers is 20.

Nu ook icm met lunch of high-tea (door Ilse en Fons catering) vanaf 19 juli. In de vakantie op ma-di-do-zo, na 1 sept op do-zo.

 • LUNCHARRANGEMENT ‘ILSE & FONS’
  Diverse harde broodjes belegd met diverse soorten kaas, luxe vleeswaren en visassortiment (gerookte zalm, garnalen, tonijnsalade), Fruitsalade, Halfvolle melk en jus d’orange
  € 16.50
  LUNCHARRANGEMENT ‘DOE MAAR GEWOON’
  Diverse harde broodjes belegd met diverse soorten kaas en vleeswaren, Handfruit, Halfvolle melk en jus d’orange
  € 10.50
  LUNCHARRANGEMENT ‘NET EVEN MEER’
  Diverse harde broodjes belegd met diverse soorten kaas, luxe vleeswaren (carpaccio, vitello tonato, tartaar, gezond), Handfruit, Halfvolle melk en jus d’orange
  € 13.50

  HIGHTEA

  Minibroodjes, belegd met gerookte zalm en roombrie.Wraps, belegd met serranoham en gegrilde kip.Quiche, van gegrilde Italiaanse groenten en parmezaan.Petit four,cheesecake, bonbons. Thee/koffie naar keuze.

  €19.50

Hoe werkt het?
Je meldt je aan. Samen bespreken we hoe we het gaan organiseren: de tijd, de datum, aantal mensen en soort bloemstuk dat jullie willen gaan maken. Eventueel de catering. Soms is het nodig om zelf een vaas/schaal o.i.d. mee te nemen. De rest verzorgen wij. Na een korte introductie maken we een rondje door de tuin om te zien wat er op dit moment toegepast kan worden in het werkstuk. Uiteraard oogsten we de natuurlijke materialen zelf uit de tuin en de boomgaard. De workshop duurt ongeveer twee uur inclusief een (ge) bakkie. Voor het maken van kerststukjes is het noodzakelijk om je tijdig aan te melden. Vooral de workshops voor kerst zijn al gauw volgeboekt.

Op tijd boeken voorkomt teleurstelling.

HET WORKSHOPABONNEMENT

Aanmelden : plukhoekmookhoek@gmail.com
Om het seizoen 2019 goed te beginnen hebben we een exclusief workshop-abonnement bedacht:
Je koopt een soort strippenkaart die niet persoonsgebonden is (je kunt dus ook een introducé meenemen) waarmee je korting krijgt op de workshops en ook nog een leuk extraatje. Supertof om te geven, nog leuker om te krijgen. Met dat geld kunnen wij nieuwe planten kopen voor in de tuin (rozen, fruit, en nog veel meer moois om te plukken).

Hoe werkt het:
We hebben twee abonnementen: 1. de standaard versie en 2. de luxe versie.
Het standaardabonnement:
4 Keer een flowerworkshop en 1 keer de workshop veldboeket maken. Normale prijs: €116,25. Nu voor €111,-. Je mag dan ook nog een keer gratis bloemen komen plukken in onze tuin (t.w.v: €7,75).
Het luxe abonnement:
8 Keer een flowerworkshop en 2 keer een workshop veldboeket maken. Normale prijs: €236,90. Nu voor €220,-. Je mag dan een keer een gratis introducé bij de workshop veldboeket meenemen (t.w.v. €15,50).

Het voordeel van de abonnementen is dat je op een regelmatige basis mooi bloemwerk in je huis hebt staan of cadeau kunt geven. Verder leef je bewust mee met de seizoenen; elk seizoen heeft andere producten waar je uitleg over krijgt. Bovendien kun je steeds meer technieken van het bloemschikken onder de knie krijgen. En wat dacht je van al die gezellige avondjes met leuke mensen en goeie catering? Met een abonnement heb je het recht van voorinschrijving; je krijgt een week voor de bekendmaking een preview van het stuk dat we gaan maken én je kunt je al inschrijven. Zo zal er altijd een plekje voor je zijn. Daarom zal het aantal abonnementen dat we gaan verkopen beperkt zijn.

HET WORKSHOPPROGRAMMA 2019

Alle workshops worden op woensdagavond gegeven in de workshoptent. We beginnen om 19:00uur stipt.

De inhoud volgt nog, de eerste data zijn bekend. Je kunt nu al inschrijven op plukhoekmookhoek@gmail.com.

Workshops bloemschikken (€26,00 p.p. inclusief (ge)bakkie):

Juli: workshops veldboeket (€15,50 p.p.) 10-17-24-31

Augustus: workshops veldboeket (€15,50 p.p.) 14-21-28

Workshop natuurzuivere zeep maken deel 1: dinsdag 27

September: workshop herfstboeket (€15,50 p.p.) 4-25

Workshop Indian Summer: 11 (zie hieronder)

Workshop natuurzuivere zeep maken deel 2: donderdag 5

normale workshop: 18

Oktober (herfst): 2-23

November: 13-27

December (kerst): 11-18

De workshop VELDBOEKET

Dit is zo’n heerlijke workshop! Eerst leg ik uit hoe je een goed boeket samenstelt en daarna ga je de pluktuin in om gericht te plukken. Vervolgens leer je hoe je zelf de bloemen tot een uitbundig veldboeket schikt ( a la Bloomon, maar dan goedkoop 😜) inclusief een (ge)bakkie voor slechts €15,50!

Op 24 en 31 juli. In augustus op de 14de, de 21ste, de 28ste. Ook op 4 sepetember!

Aanmelden: plukhoekmookhoek@gmail.com

De workshop NATUURZUIVERE ZEEP MAKEN (olv Joke Verzijl)

Het is eenmalig mogelijk om een workshop ambachtelijk zeep maken te volgen bij onze eigen zeepmaaktster: Joke Verzijl. Zij maakt de heerlijk zachte zepen van onze eigen bloemen, kruiden en bloesems op basis van biologische oliën die we in onze tent verkopen. Pure zeep dus, zoals het hoort. Onder haar leiding zullen deelnemers van deze unieke workshop uiteindelijk met maar liefst 5 eigen stukken zeep naar huis gaan. Deelnemen kan vanaf 16 jaar.

Hoe gaat het in zijn werk?

De workshop bestaat uit twee avonden. Plukhoek Mookhoek is al druk bezig om bloemen en kruiden te verzamelen en te drogen. Er zullen zepen gemaakt kunnen worden op basis van rozen, calendula, vrouwenmantel en brandnetel. Op dinsdag 27 augustus wordt er eerst een stukje theorie: over de grondstoffen, de werkwijze en de veiligheidsvoorschriften besproken. Vervolgens wordt de zeep gemaakt volgens de ‘cold proces’ methode. Voor alle materialen wordt gezorgd.

Hierna heeft de zeep tijd nodig om uit te harden en te rijpen. Op donderdag 5 september komen de deelnemers van de workshop weer bijelkaar om de zeep in handelbare stukken te snijden en te verpakken.

Beide avonden beginnen om 19:00 uur in de witte workshoptent in de Pluktuin. Voor alle materialen en een (ge) bakkie wordt gezorgd. Er is plek voor 20 deelnemers. Kosten: €47,50 per persoon. Deze workshop is vol. Aanmelden voor de reservelijst: plukhoekmookhoek@gmail.com

De workshop INDIAN SUMMER.

Nog even van de sprankelende warmte genieten met deze laatste zomerse workshop!

Op een basis van perenhout vlechten we een frame met wilgentakken. Deze basis in natuurlijk vaker te gebruiken. Daartussen steken we aparte felgekleurde buisjes waar we intens gekleurde bloemen voor gaan plukken in de pluktuin.

Kosten: €26,00 p.p. inclusief (ge)bakkie.

Contact

Plukhoekmookhoek@gmail.com
06-47589979 (alleen app)
Strijensedijk 14, 3293 LB, Mookhoek

OPEN:

Woensdag, vrijdag,

   zaterdag en zondag

   van 13:00-17:00

Vind ons

http://www.Langedijk.nl

Langedijk Bloembollen, Hem, Noordholland.