Loading...
Flower workshops 2018-11-20T22:05:04+00:00

Flower workshops

Een andere manier van met bloemen werken.
De workshops met bloemen uit de pluktuin worden in de tuin zelf verzorgd. Lekker buiten tussen al die bloemenpracht je eigen bloemstuk maken op een manier die je nog niet kende. Voor informatie kun je even appen of sms-en (06 475 899 79).

Als de workshop gehouden wordt ter ere van een feestje kunnen we altijd tijd inruimen voor een taartmoment. We hanteren een vaste prijs van €25,- p.p. per workshop, ongeacht de schikking die jullie willen gaan maken. Minimum aantal deelnemers is 5.

We hebben ervaring met het lesgeven aan groepen mensen. Om iedereen goed te kunnen begeleiden is het maximale aantal deelnemers 12.

Hoe werkt het?
Je meldt je aan. Samen bespreken we hoe we het gaan organiseren: de tijd, de datum, aantal mensen en soort bloemstuk dat jullie willen gaan maken. Soms is het nodig om zelf een vaas/schaal o.i.d. mee te nemen. De rest verzorgen wij. Na een korte introductie maken we een rondje door de tuin om te zien wat er op dit moment toegepast kan worden in het werkstuk. Uiteraard plukken we de natuurlijke materialen zelf uit de tuin en de boomgaard. De workshop duurt ongeveer twee uur (inclusief koffie/thee moment). Voor het maken van kerststukjes is het noodzakelijk om je tijdig aan te melden. Vooral de workshops voor kerst zijn al gauw volgeboekt.

ONZE KERSTWORKSHOPS

Aanmelden voor de workshops: plukhoekmookhoek@gmail.com

Alle workshops beginnen om 19:00 uur stipt in de witte tent achter de bloemenpluktuin. Kosten: €25,-

Bij elke workshop zit koffie/thee en een gebakje van Bas Boender inbegrepen, een bakkie en een happie.

Wij gebruiken voor al onze arrangementen alleen verse materialen die we zelf gekweekt hebben, dus vrij van bestrijdingsmiddelen.

DE KERSTWORKSHOPS.

data:

21-11-2018 (Knusse Krans)

28-11-2018 (Klassiek Tafelstuk)-> Nog 3 plekjes

12-12-2018 (Klassiek Tafelstuk) -> VOL

19-12-2018 (Kerststuk op perenhout)-> VOL

9-12-2018–> 14:00 uur: EXTRA WORKSHOP (Kerststuk op perenhout) -> VOL

21-11-2018: workshop ‘Knusse Kerstkrans’.

Op deze feestelijke avonden komen we zeker alvast in de kerststemming want je gaat deze gloedvolle kerstkrans steken onder het genot van lekker warme chocomel/glühwein met bijpassend taartje.  Je leert hoe je richting geeft aan de kaardenbollen zodat er een goed evenwicht ontstaat van waaruit je de rozenbottels en sierappeltjes opbouwt. Uiteraard mag je eigen kerstgroet niet ontbreken. Na het steken van de kaardenbollen spuit je je krans met een gouden glans voor een warme uitstraling. Je kunt de krans ophangen aan het robuuste touw, maar hij staat ook feestelijk op je tafel op een schaal of ijzeren voetje (bij ons voor €5,-).

28-11-2018 en 12-12-2018; ‘Klassiek Tafelstuk’.

Op een prachtige ‘plank’ van perenhout waar de schors met mos nog omheen zit bevestig je een bakje met oase, zodat je verse materialen kunt gebruiken die je water kunt geven. Op die manier blijft je stuk tot zeker na de kerst mooi. Je maakt een vlak stuk dat is opgebouwd uit de klassieke materialen; groenblijvers als taxus, conifeer, en natuurlijk enkele soorten hulst met zijn mooie rode besjes. Het geheel wordt subtiel verder aangekleed met mos en rozenbottels, hypericum, liguster en hedera. Kaars erop en als je dat wilt wat strooisneeuw. Zo krijg je een traditioneel laag stuk dat op tafel kan staan en je elkaar toch nog kunt aankijken tijdens het kerstdiner.

Kerstworkshop op Perenhout: 19-12-2018. (vol)

EXTRA WORKSHOP op zondag 9 december om 14:00 uur. 

Op een stevige ijzeren voet is een stronk van bemost perenhout bevestigd. Jij kiest het hout in de vorm die bij jou past. Het hout ga je aankleden met traditioneel kerstgroen als conifeer, taxus en hulst. Maar we gebruiken ook de subtiele vorm van jeneverbes, de bessen van de rozenbottel die de bessen van de hulst versterken, en hypericum. Als sterk contrast hebben we de beschikking over boomwurger, die met zijn geel/oranje besjes mooi afsteekt tegen het groen. We binden het geheel met touw dat gewoon zichtbaar mag zijn en sluiten de compositie met wat sierappeltjes. Dit is een relatief groot en ruig stuk dat ruimte vraagt. Een waardige afsluiter van 2018!

Contact

Plukhoekmookhoek@gmail.com
06-47589979
Strijensedijk 14, 3293 LB, Mookhoek
Woensdag: 14:00 -17:00 uur
Vrijdag: 10:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 uur tot 17:00 uur

Vind ons