Leef mee!

Plukhoek Mookhoek is volop in ontwikkeling.

Naast onze toffe pluktuin en workshops werken we aan het realiseren van een theehuis/leslocatie waarmee we ons in willen gaan zetten voor ouderen en educatie.

Aanmelden voor de workshops kan altijd: plukhoekmookhoek@gmail.com.

Oktober.

17 oktober: Brede school Strijen

19 oktober- 10:00/17:00 uur: OOGSTFEEST. We maken er een gezellig dagje van met workshops voor de kinderen, demonstraties en natuurlijk de competitie: wie kweekt de grootste pompoen!

22 oktober: Presentatie bij de landelijke imkervereniging in Dordrecht.

23 oktober-19:00 uur: Workshop Pompoen.

30 oktober: Laatste plukmiddag (13:00-17:00)

30 oktober-18:30 uur: Workshop: Herfstboeket.

31 oktober: Brede school Strijen

November.

1 november- 9:00/12:00 uur: Natuurwerkdag voor kinderen (basisschool Het Talent).

2 november-11:00/17:00: Natuurwerkdag voor iedereen die wil helpen (zie hieronder). Inschrijven op Natuurwerkdag.nl–> Plukhoek Mookhoek.

7 november: Brede school Strijen.

13 november-19:00 uur: Kerstworkshop.

14 november: Brede school Strijen.

21 november: Brede school Strijen.

27 november-19:00 uur: Kerstworkshop.

December.

11 december-19:00 uur: Kerstworkshop.

15 december-14:00 uur: Laatste Kerstworkshop.

Oogstfeest bij Plukhoek Mookhoek

Op 19 oktober is het dan zover: je kunt de hele dag van de natuur genieten bij Plukhoek Mookhoek. Naast de uitslag van de competitie ‘Wie kweekt de ZWAARSTE pompoen?’ zullen er diverse (kinder)workshops en demonstraties georganiseerd worden in onze boomgaard. Uiteraard kan er ook gewoon geplukt, geoogst en genoten worden. We heten je van harte welkom van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Hieronder even alle activiteiten op een rijtje zodat je van tevoren al kunt bedenken wat je wilt gaan doen.

Naast het plukken van onbespoten peren en bloemen kun je ook je eigen bloemzaden oogsten en stekjes kopen bij Hannie. Er zal een rondleiding zijn door de bloemenpluktuin waardoor je gericht zaden kunt oogsten. Verder worden er demonstraties van ‘peren wecken’ en ‘ecoprint’ (planten afdrukken op stof) gegeven. Er zullen diverse ecoprint-producten te koop zijn. Joke zal alles over haar zepen komen vertellen en je helpen met het samenstellen van je eigen keukenkruiden. Bas gaat levendige rondleidingen geven; wat groeit er eigenlijk allemaal op ons perceel en hoe wordt de boomgaard onderhouden? Pauzeren doe je bij Luna in de pluktent of op het terras met een heerlijk glas thee (zelf geplukt!) of een lekker bakkie troost met een zelfgebakken taartje. Onze ingevlogen kok Simon zal op ludieke wijze stoofperen BBQ-en. Ook aan de kinderen wordt gedacht!

Voor die kids zijn er diverse workshops: je kunt sap maken van de peren (en het verschil proeven met het ‘sap’ uit de winkel!) en bloemstukjes maken. Ook is er de mogelijkheid om kaarsen te rollen van bijenwas bij onze imker Flip. Die vertelt je dan meteen alles over zijn bijen die in Plukhoek Mookhoek kind aan huis zijn. Uiteraard kun je ook zijn honing proeven en aanschaffen.

Om 15.00 uur zullen we de prijswinnaar bekend maken van de eerste editie van ‘Wie kweekt de ZWAARSTE pompoen?’. Zorg dus dat je voor die tijd je pompoen hebt laten wegen bij onze jury! De winnaar mag de leukste prijs uitzoeken in onze pluktuin. Behalve die prijs is er uiteraard eeuwige roem voor de eerste pompoenenkoning of -koningin.

Natuurwerkdag bij Plukhoek Mookhoek

Stichting Plukhoek Mookhoek beheert een pluktuin annex voedselbos in de Hoeksche Waard. We willen graag dat iedereen in contact kan komen met de natuur. We willen graag een Buitenschool gaan oprichten waar kinderen buiten les krijgen. De stichting wil op een zo duurzaam mogelijke wijze omgaan met de natuur. Door onderzoekend open te staan voor nieuwe kweekmogelijkheden waarbij permacultuur en biodiversiteit een leidende rol spelen willen we een biologisch systeem ontwikkelen dat een waardevolle bijdrage kan leveren aan het natuurbehoud.

 

Werkzaamheden

Bij Plukhoek Mookhoek gaan we aan de slag voor insecten. Met steeds minderbloeiende planten op veel plekken in Nederland  hebben insecten het steeds moeilijker met het vinden van voedsel. Wist je dat de meeste wilde bijen slechts tot een paar honderd meter van hun nest voedsel zoeken? Het is daarom belangrijk dat van het vroege voorjaar tot het late najaar dichtbij bloeiende bloemen te vinden zijn. Voor de uitbreiding van ons voedselbos willen we graag eko-keurmerk appelbomen (stichting Corazon) gaan aanplanten. Bloesembomen zijn een belangrijke voedselbron voor insecten. Verder willen we de kinderfruit pluktuin en de bloementuin winterklaar gaan maken. Dat betekent snoeien en de boomspiegels grasvrij maken.

Voor een lekkere lunch wordt op zaterdag uiteraard gezorgd.

Tijd

Van 9:00 uur tot 12:00 uur, vrijdag 1 november (alleen voor kinderen en hun begeleiding)

Van 11:00 uur tot 17:00 uur, zaterdag 2 november 2019 (voor iedereen)

Aanmelden op natuurwerkdag.nl, zoekterm: Mookhoek.

Contact

Plukhoekmookhoek@gmail.com
06-47589979 (alleen app)
Strijensedijk 14, 3293 LB, Mookhoek

OPEN:

Woensdag, vrijdag,

   zaterdag en zondag

   van 13:00-17:00

Vind ons

http://www.Langedijk.nl

Langedijk Bloembollen, Hem, Noordholland.