Leef mee!

Plukhoek Mookhoek is volop in ontwikkeling.

Naast onze toffe pluktuin en workshops werken we aan het realiseren van een theehuis/leslocatie waarmee we ons in willen gaan zetten voor ouderen en educatie.

Aanmelden voor de workshops kan altijd: plukhoekmookhoek@gmail.com.

22 (vol) en 29 Februari

Van 10:30-13:00 uur.

In deze praktische workshop leer je de beginselen van het fruitbomen snoeien. Het is belangrijk om je bomen goed te snoeien omdat snoeien de kwaliteit van de vruchten bevordert, snoeien bomen vitaal en langer jong houdt, regelmatig snoeien de fruitpluk vergemakkelijkt en gesnoeide bomen stabieler zijn.  Snoeien doet groeien!

Na een korte uitleg ga je in onze boomgaard aan de slag. Na een tijdje ga je, op onze aanwijzingen, zelf zien welke takken weggeknipt moeten worden en waar het fruit op gaat groeien. Juist door het te doen ontwikkel je je vaardigheden.

Daarna is het tijd voor de lunch!

Aantal deelnemers = 12

Kosten = 3 uurtjes op een zelf te bepalen tijdstip bij ons in de boomgaard het geleerde in de praktijk brengen. Dat kan ook meteen die zaterdagmiddag. (of €30,-, graag pinnen)

Zelf meenemen = snoeischaar, kaplaarzen aan, evt regenjas.

14 Maart.

NL Doet! van 10:00-16:00 uur.

https://www.nldoet.nl/klus/uitbreiding-van-de-kinderfruitpluktuin

Geef je op via bovenstaande link samen met je gezin, vriendengroep, collega’s, of gewoon lekker zelf.  Je kunt een gezellige leerzame dag in de natuur verwachten en wij zorgen vanzelfsprekend voor een voedzame lunch! (Buiten werken maakt hongerig😋). Samen maken we Plukhoek Mookhoek weer mooi voor het nieuwe seizoen!

10 April.

Voorjaarsworkshop (van 19:00-max. 21:00 uur)

We gaan een voorjaarskrans maken met bloembollen, perenhout, veertjes en eierschalen. Gewoon om weer even lekker in de stemming te komen. De workshop is op Goede Vrijdag, een leuk paas-cadeautje wellicht om je vriendin, moeder of dochter mee te nemen?

Max aantal deelnemers = 12

Prijs = €26,- (pinnen)

Inclusief koffie/(zelfpluk) thee en een gebakkie.

We willen in deze periode het TULPENPLUKFESTIJN organiseren.

Er kunnen niet alleen tulpen worden geplukt; er kunnen ook mooie voorjaarstakken voor op de vaas worden gekocht, we gaan stekjes verkopen van onze eigen planten (aardbeien, verbena, lupines, zonnehoed, penstemon, etc, etc), en met een beetje geluk kunnen er prachtige foto’s gemaakt worden van onze perenboomgaard in bloesem. Uiteraard met koffie, (zelfpluk) thee en een zelfgebakken versnapering.

Hou onze social media in de gaten voor de data.

8 Mei.

Moeder – kindworkshop (van 19:00-max. 21:00 uur)

Alle moeders wordt een warm hart toegedragen in deze stijlvolle voorjaarsworkshop. We gaan een arrangement op een stalen verhoging maken, waardoor het stuk een zeker spanning laat zien in de compositie. Het lijkt alsof er elk moment onbalans kan optreden, maar we gaan er natuurlijk voor zorgen dat het stevig staat.

Max aantal deelnemers = 12

Prijs = €26,- (pinnen)

Inclusief koffie/(zelfpluk) thee en een gebakkie.

Contact

Plukhoekmookhoek@gmail.com
06-47589979 (alleen app)
Strijensedijk 14, 3293 LB, Mookhoek

OPEN:

Woensdag, vrijdag,

   zaterdag en zondag

   van 13:00-17:00

Vind ons

http://www.Langedijk.nl

Langedijk Bloembollen, Hem, Noordholland.