Stichting Plukhoek Mookhoek.

De doelstellingen.

Claudia legt uit wat ons doel is:

https://www.youtube.com/watch?v=7Tmp6nC3NgY

Doel 1:

Stichting Plukhoek Mookhoek (SPHMH) wil graag een educatieve functie krijgen. Na jarenlange ervaring in het speciaal onderwijs weten we dat niet ieder kind geschikt is voor het schoolsysteem zoals we dat kennen. Toch wordt er alles aan gedaan om kinderen in dit syteem te ‘persen’. Wij zijn ervan overtuigd dat de combinatie van buiten bezig zijn en educatie een waardevolle symbiose op kan leveren. Kinderen leren dan op een praktische manier en kunnen zich heerlijk uitleven!

Op dit moment ontvangen we twee groepen ‘thuiszitters’ (kinderen die niet naar school kunnen), per week. We zouden dit graag uitgebreid zien.

Door het creƫren van een pluktuin annex voedselbos willen we dat iedereen in contact kan komen met de natuur. We stellen onze tuin open voor publiek, dat kan komen plukken en oogsten. Vervolgens zouden uit deze doelgroep vrijwilligers geworven kunnen worden die hun inbreng hebben in de aanleg en onderhoud van SPHMH. Uiteindelijk willen we dat over tien jaar hier elke dag 10 mensen zich persoonlijk ontwikkelen door aan de slag te zijn in de pluktuin/voedselbos.

Doel 2:

SPHMH wil op een zo duurzaam mogelijke wijze omgaan met de natuur. Door onderzoekend open te staan voor nieuwe kweekmogelijkheden waarbij permacultuur en biodiversiteit een leidende rol spelen willen we een biologisch systeem ontwikkelen dat een waardevolle bijdrage kan leveren aan het natuurbehoud van de Hoeksche Waard. Uiteraard werken wij zonder chemische bestrijdingsmiddelen en gebruiken wij geen kunstmest.

Plukhoek Mookhoek is een erkend leerbedrijf. Dat betekent dat je een zinvolle stage bij ons kunt komen doen onder deskundige begeleiding. Stuur een mailtje voor meer informatie. Plukhoekmookhoek@gmail.com.

Het beleidsplan.

De statuten.

De statuten.

de statuten

Het
vermogen.

Het vermogensbeheer.

Overzicht van het boekjaar 2018.

Contact

Plukhoekmookhoek@gmail.com
06-47589979 (alleen app)
Strijensedijk 14, 3293 LB, Mookhoek

Nu gesloten.

Vind ons