Loading...
Zaadjes 2018-04-28T08:46:22+00:00

De mooiste bloemen kweek je zelf.

Met onze zaden kan iedereen bloemen kweken. Onze zaden van de pluktuin in ons Hollandse klimaatje. Een zuiver product zonder bestrijdingsmiddelen.

Na de oogst laten we de bloemen goed drogen. Daarna halen we de goede zaden eruit. Daar kan nog een beetje bloem bij zitten, wij hebben niet van die fancy filtermachines. Gewoon met de handjes en een zeef. De zaden gaan in zakjes die gemiddeld 5 gram wegen. Een lekker gevuld zakje zullen we maar zeggen.

Je kunt natuurlijk naar een tuincentrum gaan met van die gelikte reclames. Daar betaal je €2,95 voor zo’n bijzondere soort. En dan maar afwachten of er iets gaat groeien. Je kunt ook gewoon bij ons een zakje bestellen voor €1,00 per stuk. Elke cent komt ten goede van de Stichting Plukhoek Mookhoek. De zaden zijn zelf gekweekt. En ze komen fantastisch op.

Zelf weten.

Bestellen.

Stuur een mail naar Plukhoekmookhoek@gmail.com. Geef aan hoeveel zakjes  à €1,00 je wilt van welke soort.

Verzendkosten zijn €2,50, boven de €20,00 gratis.

Zet je naam en adres erbij. Dan sturen wij een mailtje terug met de factuur. Zodra je betaald hebt worden de zaden opgestuurd.

Grootbloemige Lavatera.
Lavatera Trimestris.

Supersterke grote plant (1.00) met meerdere bloemen aan de steel. Hoe meer je ervan plukt, hoe meer bloemen er groeien. Je wordt vrolijk van deze vroege bloeiers. Doet het prima op de vaas!

Voorzaaien feb-april in koude kas. Vorstgevoelig. In mei naar buiten.

Zinnia mix.
Zinnia Elegans.

Als er een bloem een zomerbloeier is, dan is het deze! Wat een kleuren heeft deze plant van ongeveer 1 meter, wat een fantastische bloemen. De hele zomer feest. Twijfel niet, neem deze. De voorraad is beperkt. Maximaal 3 zakjes per klant.

Ter plekke zaaien in april. Zeer vorstgevoelig. Onze zaden komen op als een tierelier, in de koude bak al na 1 week!

Dubbele klaproos, slaapbol roze.
Papaver Somniferum.

Deze papavers zagen we voor het eerst op de Floriade. Een opvallende soort die zichzelf makkelijk uitzaait. Ieder jaar papavers op de plek waar ze ooit begonnen zijn.
Ter plekke zaaien in het najaar of in april. 

Doorwas.
Bupleurum Rotundifolium Garibaldi.

Plant van circa 50 cmhoog met meerdere bloemen aan de steel. Hoe meer je ervan plukt, hoe meer bloemen er groeien. Het frisgroen icm het kleine gele hartje maakt het een zeer gewilde vuller in een boeket. De blaadjes groeien op een bijzondere manier rond de steel. Prachtig plantje.

Voorzaaien feb-april in koude kas. Vorstgevoelig. In mei naar buiten.

Gipskruid zuiver wit.
Gypsophyla.

Deze plant groeit erg snel en geeft meerder stelen per plant. Plukken = groeien. Na de bloei zaait het zichzelf uit waardoor meerdere oogsten in een seizoen geen uitzondering zijn. Staat prachtig als vuller in een boeket.

Voorzaaien feb-april in koude kas. Vorstgevoelig. In mei naar buiten.

Goudsbloem geel.
Calendula Officinalis.

Goudsbloem is van oudsher bekend om zijn medicinale werking. Combineert goed met vele planten tegen plantenziektes. Deze goudsbloem heeft een groot enkel blad en een donker hartje. Mooi in zijn eenvoud.

Ter plekke zaaien in april. 

Korenbloem mix.
Centaurea Cyanus.

Iedereen kent de sterke korenbloem. In deze mix vind je bijzondere kleuren; helderblauw natuurlijk, maar ook lila, wit en zeer donkerbruin.
Ter plekke zaaien in april. 

Korenbloem lila.
Centaurea Cyanus.

Korenbloemen  kunnen overweldigend zijn als je er veel van in een boeket zet. Ze combineren prachtig in het veld met klaprozen en margrieten. Deze korenbloemen zijn lila en passen dus mooi in een paars/roze border.
Ter plekke zaaien in april. 

Zonnebloem Velvet Queen.
Helianthus Annuus Velvet Queen.

Deze planten worden ongeveer 2.00 hoog, met 1 bloem aan de steel. De naam van de bloem is goed gekozen, de bloembladen lijken wel fluweel. De Velvet Queen heeft een bijzonder warme kleur die mooi combineert met warme tinten als donkergeel en oranje.
Voorzaaien feb-april in koude kas. Vraatgevoelig. In april naar buiten.

Zonnebloem Evening Sun.
Helianthus Annuus Evening Sun.

Deze planten ongeveer 2.00 hoog, met meerdere bloemen aan de steel. De middelgrote bloemen hebben een rijke schakering aan kleuren. Deze plant heeft een extra steuntje tegen de wind nodig.
Voorzaaien feb-april in koude kas. Vraatgevoelig. In april naar buiten.

Zonnebloem Florenza.
Helianthus Annuus Florenza.

Deze planten worden meer dan 2.00 hoog, met meerdere bloemen aan de steel. De Florenza waait niet zo snel om als de ‘standaard’ zonnebloem omdat de stelen flexibel zijn. Middelgrote sierlijke bloem met bruin/geel achtig bloemblad.
Voorzaaien feb-april in koude kas. Vraatgevoelig. In april naar buiten.

Zonnebloem Mezullah.
Helianthus Annuus Mezullah F1 hybride.

Deze planten blijven wat korter met een gigantische bloem op een dikke steel. Ze worden ongeveer 1.20 hoog. De Mezullah heeft een heel groot bloemhart vol met zaden, de vogels zijn er dol op. Daar omheen staan korte donkergele bloemblaadjes. Omdat dit een F1 hybride is zou het kunnen dat de bloemen er anders uitzien.
Voorzaaien feb-april in koude kas. Vraatgevoelig. In april naar buiten.

Zonnebloem Prado Red.
Helianthus Annuus Prado Red.

Deze plant wordt meer dan 2.00 hoog, met meerdere bloemen aan de steel. Heeft een mysterieus roodbruine kleur. Staat heel de zomer. Mooi icm bijv. paarse seringen.
Voorzaaien feb-april in koude kas. Vraatgevoelig. In april naar buiten.

Afrikaanse Goudsbloem.
Venidium Prince of orange.

Deze plant staat als een van de eerste in bloei. Leuk om het seizoen mee te beginnen. Heerlijk als borderrand. Het is helemaal geen goudsbloem, maar wordt zo genoemd om zijn mooie oranje bloemetjes. Het blad is dik en fluweelachtig.
Voorzaaien feb-april in koude kas. Sterke plant. In april naar buiten. Groeit als de brandweer.

Zonnebloem Black Magic.
Helianthus Annuus Black Magic.

Deze plant wordt meer dan 2.00 hoog, met meerdere bloemen aan de steel. Heeft een zeer donkerbruine kleur. Dit is de bloem waar we het meeste commentaar op krijgen. Je raakt onder de indruk van de hoogte en de intensiteit van deze kleur.
Voorzaaien feb-april in koude kas. Vraatgevoelig. In april naar buiten.

Zonnebloem mix.
Helianthus Annuus Garden Statement & Evening Sun.

Deze planten worden meer dan 2.00 hoog, met meerdere bloemen aan de steel. De GS heeft middelgrote citroengele bloemen. De ES heeft dramatisch bruin/oranje achtige bloemen. Twee heel verschillende soorten die een spannende combinatie vormen.
Voorzaaien feb-april in koude kas. Vraatgevoelig. In april naar buiten.

Contact

Plukhoekmookhoek@gmail.com
06-47589979
Strijensedijk 14, 3293 LB, Mookhoek
Woensdag: 14:00 -17:00 uur
Vrijdag: 10:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 uur tot 17:00 uur

Vind ons